виж Количката е празна

Новини

8 януари 2024

Проследяване на нашите GPS устройства

Вариантите за проследяване, наблюдение и контрол на нашите GPS устройства са следните:

 

1. Онлайн GPRS режимът дава възможност за проследяване в реално време на състоянието (движение, скорост и престой) на наблюдаваните обекти върху интерактивна карта. Нашите тракери са оптимизирани за работа в този режим и генерират минимално количество трафик - максималното им потребление е 200 МБ на месец. Вариантите за проследяване са два:

1.1. Чрез интернет платформа Ascend GPS на български език Интерфейсът е удобен за работа, позволява използването на всички функции и изпращането на команди към GPS устройствата. Всички статистически данни от платформата могат да се експортират в Excel.

1.2. Чрез мобилното приложение Ascend GPS на български език.  Приложението позволява използването на всички основни функции, а командите към тракера се изпращат чрез специално меню с предварително зададени команди. Ascend GPS позволява получаването на алармени известия директно на Вашето мобилно устройство.

 

2. Офлайн SMS режимът работи чрез изпращане на  съобщения от мобилен телефон. При изпращане на SMS команда от контролния номер, тракерът връща SMS отговор с активен линк към своята локация в Google maps. Важно е да уточним, че за изпращането на една команда мобилният оператор таксува две съобщения – веднъж от контролния номер при изпращането на командата и втори път от тракера, когато той връща съобщение, че командата е приета и изпълнена. Офлайн режимът се счита за остарял и предоставя много по-ограничени възможности за проследяване в сравнение с онлайн режима. Използва се основно в държави, където таксите за мобилен интернет в роуминг са твърде високи.

 

За допълнителна информация, моля свържете се с нас.